вівторок, 17 травня 2016 р.

Така різна Німеччина для українців. Огляд зарубіжної преси

Українці продовжують відробляти свій хліб у різних європейських командах

Світлина ФК Штутгарт
Українці продовжують відробляти свій хліб у різних європейських командах. Цього разу відмінно себе проявили, в першу чергу, гравці, які захищають кольори Локерена й Севільї. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців. 
Команда колишнього півзахисника дніпропетровського Дніпра Євгена Коноплянки,іспанська Севілья, фінішувала в турнірній таблиці чемпіонату Примери на сьомому місці. Цікаво, що при цьому недавній суперник донецького Шахтаря жодного разу не переміг своїх опонентів на виїзді, але зумів кваліфікуватися в Лігу Європи на наступний сезон.
В матчі останнього туру вищої ліги піренейської держави Севілья поступилася Атлетику з Більбао якраз у гостях (3:1), а наш Євген провів на полі 61-у хвилину. Результативними діями Коноплянка не відзначився, проте в складі своєї команди був точно не найгіршим. Саме завдяки вдалій грі Євгена на 55-й хвилині його команда забила – Коноплянка отримав передачу, пройшов уперед, віддав пас на Курро Санчеса, а вже той виконав "простріл" на Хуана Муньйоса.
Протягом представлення свого звіту щодо матчу іменита Marca згадала Євгена усього раз ("…Здавалося, що зміни в грі гостей сприяли загостренню інтриги, тому що Севілья почала більше контролювати м’яча, й Хуан Муньйос скоротив розрив у рахунку після того, як відзначився активними діями Коноплянка…"). Крім того, це видання поставило Євгену оцінку 6. А от відомий портал статистики WhoScored Коноплянці не пошкодував оцінки 6.41.
Німецький Штутгарт більше не є тим клубом, який відноситься до команд елітного дивізіону країни. Колектив, за який останні півроку виступав орендований в київського Динамо Артем Кравець, вилетів в Бундеслігу 2, програвши шість поспіль матчів і пропустивши аж 75 разів у 34-х матчах. Не дивно, що Юрген Крамни тепер є колишнім тренером команди.
Останній, найважливіший матч сезону "Шваби" програли Вольфсбургу на виїзді з рахунком 1:3. Незважаючи на те, що Кравець попередні матчі провів не найкращим чином, Крамни українцю місце в стартовому складі довірив. Втім, наш футболіст на полі фактично "розчинився". Артем провів на полі увесь перший тайм і поступився місцем іншому нашому співвітчизнику Борису Тащі.
Артем Кравець. Світлина Getty Images
Показник виграних Артемом єдиноборств вражає: Кравець був сильніший за опонента в одному випадку з 12-ти. Авторитетні німецькі видання, до яких, безумовно, відносяться Kicker та Bild, гру Артема оцінили однозначно. Однозначно негативно: і одне, й друге ЗМІ дії нападника оцінили балом, еквівалентним 6-ти (як відомо, в Німеччині найвищий бал – 1). За свою гру Кравець отримав від WhoScored 5.83.
Крім того, наразі вже відомо, що Кравець повернеться в Динамо й буде знову  виступати в колективі Сергія Реброва. Про це написали журналісти все того ж Bild.
Згаданий Борис Тащі зайняв позицію, на якій виступав Кравець. Показати кращий, ніж його співвітчизник, футбол, колишній гравець одеського Чорноморця не зміг. Якщо Kicker зусилля Тащі взагалі проігнорував, не зупиняючись на діях Бориса й не оцінюючи їх, то Bild виставив нашому гравцю не вельми гарну "5"-ку. Тащі виграв шість із 13-ти єдиноборств, проте більше діяв як гравець, який підіграє партнерам.
Втім, на відміну від Артема Борис, з високою вірогідністю, в Штутгарті залишиться. Сам Тащі йти з команди бажання не виявляє, а провідний форвард клубу в особі Тімо Вернера "Швабів" покине, "звільнивши" вакансію в складі колективу. На відміну від Кравця, Тащі WhoScored відзначив значно вищим балом – 6.48.  
"Бременські музиканти" не могли похвастати наявністю великої кількості грошей чи вельми класних (у порівнянні з іншими клубами ліги) виконавців, проте завдання збереження прописки у вищому дивізіоні виконали. Звершення Вердера не обійшли увагою журналісти Kicker та Sport Bild, які віддають належне Віктору як одному з кращих тренерів сезону.
Віктор Скрипник. Світлина Reuters
Крім того, вже стало відомо про те, що Скрипник буде керувати командою й у наступному сезоні. Про це в ефірі німецького каналу Sport1 заявив спортивний директор клубу Томас Айріх.
У черговому турі румунської Суперліги команда колишнього нападника київського Динамо Артема Мілевського переграла на виїзді клуб КСМС з рахунком 3:2. Форвард з українським паспортом провів на полі 65 хвилин. Протягом свого перебування на полі Артем відзначився неточним ударом головою після подачі з кутового.
Румунська преса, зокрема Prosport.ro та Digisport воліли писати не про майже непомітну участь Мілевського в локальному успіху команди, а про вдалу гру Конкордії як таку. Втім, Артем лишається одним з найбільш помітних гравців у чемпіонаті Румунії.  
Посилання http://www.champion.com.ua/football/2016/05/17/651341/ 

Немає коментарів:

Дописати коментар